EN DAG PÅ BLOMMAN

Allt eftersom barnen kommer till förskolan tar vi på oss våra innetofflor och säger godmorgon till en pedagog. Barnen väljer sedan själva vilket montessorimaterial de vill arbeta med. Vill man arbeta ostört eller tillsammans med en kompis rullar man ut en liten matta på golvet där man arbetar med montessorimaterialet. Vi har också en liten hörna med böcker där vi har mysiga sagostunder, läser spännande böcker och lyssnar på musik eller bygger och konstruerar.

Vi har en liten diskbänk där barnen kan skölja och diska efter sig då de använt färg och penslar vid tex staffliet. Innan lunch har vi en mindre samling, går igenom almanackan, år, månad, dag och väder. En gång i veckan har vi gemensam sångsamling med Fröet.
Under lunchen sitter vi i mindre grupper med en pedagog vid varje bord. Efter maten dukar vi själva av och ställer vår disk på matvagnen. Därefter är det dags för lek på gården. Här finns gungställning, klätterhus, rutschkana, sandlåda och gräsmatta att springa och spela boll på. Beroende på årstid så stannar vi antingen ute eller går in för att äta mellanmål.

En dag i veckan går vi på utflykt, och beroende på årstid så besöker vi bland annat Botaniska trädgården, Slottsskogen, badstranden, ishallen, skogen eller promenerar upp till hästhagen. ..